Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon retki 8.8.2023

Taidetta  Espoossa – Sinebrychoffeista nykypäivään 

Ensimmäinen tutustumiskohde oli kuitenkin Helsingin keskustakirjasto Oodi. Siellä kierrettiin oppaan johdolla katsomassa Oodin monipuolisia tiloja. Oodissa voi kokoontua pienellä joukolla, järjestää isojakin tapahtumia, käyttää kaupunkiverstaan hienoja laitteita, opiskella – ja jopa lainata kirjoja!

Seuraava pysähdyspaikka oli Sinebrychoffin suvun huvila Espoon Karhusaaressa. Nykyään huvilassa toimii Karhusaaren taidekeskus. Matkalaisille kerrottiin suvun vaiheista ja historiasta.

Lounas nautittiin Espoon Keilaniemessä ravintola Juuri Delissä. Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema rakennus sijaitsee ihan meren rannassa ja matkalaiset saivatkin kokea kesäsään hurjimmillaan: ”Sylvia” puhalsi niin, ettei meinannut pystyssä pysyä.

Matka jatkui Espoon ortodoksikirkkoon, jossa kirkon oma opas esitteli kirkkosalin runsasta ja värikästä taidetta. Hän myös kertoi kuvien uskonnollisesta merkityksestä.

Tapiolan WeeGee-talon EMMA-museossa tutustuttiin oppaan ohjauksessa Kyösti Kakkosen keräämään suomalaiseen keramiikka- ja lasitaiteeseen. Lopuksi nautittiin vielä lähtökahvit museon kahvilassa.

 

Matkalaiset Espoon ortodoksisessa kirkossa.Matkalaiset Espoon ortodoksisessa kirkossa.